حجت الاسلام «سیدعلیرضا حسینیعارف» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهارداشت: خبرنگاران، زبان جامعه در بیان مشکلات و نارساییهای موجود هستند، به گونه ای که باید در انتقال آن به صداقت، راستگویی و راستنویسی اهتمام جدی داشته باشند.
مدیرکل اطلاع رسانی و فناوری اطلاعات مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: هر چیزی که به صداقت در گفتار ضربه بزند آفت است، بطوریکه وابستگی به اشخاص و احزاب که موجب صرف نظر اطلاع رسانی خبرنگار از مشکلات مربوطه باشد؛ از دیگر آسیب های این عرصه است.
وی عدم وابستگی مالی را از دیگر ضروریات خبرنگاران دانست و افزود: همانطور که کسوت قضاوت حساس و حیاتی بوده و قضات از حمایتهای مالی خوبی برخوردار هستند؛ از خبرنگاران نیز باید حمایت مالی شود تا لااقل دغدغههای جاری ایشان برطرف گردیده و در بسط و گسترش اخبار و رویدادها با دقت نظر و حساسیت بیشتری عمل کنند.
مدیر عامل خبرگزاری ابنا هشدار داد: هدیه دادن های بی مورد برخی نهادها و سازمان ها به خبرنگاران حاضر در مراسم، نوعی آفت اطلاع رسانی دقیق است. بطور مثال، اگر همزمان دو مراسم برگزار شود، برخی از خبرنگاران به مراسمی میروند که توام با هدایای نقدی یا غیر نقدی باشد و رسالت اصلی خود را فراموش میکند. این اقدام، نوعی تحقیر جامعه خبری است.
حجتالاسلام حسینی عارف، عدم مهارت لازم را دیگر آفات حرفه خبرنگاری عنوان کرد و افزود: متاسفانه امروز برخی از رسانههای ما را افراد بی مهارت به اسم خبرنگار احاطه کردهاند که بدون هیچ تخصصی در حوزه های مختلف وارد شده اند. آنان نه تنها از اصل مقوله خبر بی اطلاع اند، بلکه با موضوع مورد پیگیری خویش هیچ آشنایی ندارند و این نکته مهمی است که برخی رسانه های ما از آن غافل هستند.
مدیرکل اطلاع رسانی و فناوری اطلاعات مجمع جهانی اهل بیت(ع)، عدم فراغت لازم را آفت دیگر خبرنگاران در جامعه ایرانی دانست و خاطرنشان کرد: در جوامع غربی موضوعی که به عنوان یک مساله در جامعه مطرح می شود، از سوی گروه پیگیری آن رسانه به صورت مداوم در حال پیگیری است؛ ولی متاسفانه در ایران فقط یک معضل و مشکل مطرح میشود و دیگر مجالی برای پیگیری نتیجه اقدامات در راستای رفع آن معضل وجود ندارد.
وی در بخش دیگری از گفتگوی خود بر مقوله توجه به مبانی فقهی خبر تاکید کرد و گفت: الحمدلله توسط برخی از رسانه ها به مقوله فقه خبر و احکام جاری آن پرداخته شده است ولی نیاز جامعه رسانه ای ما فراتر از این جلسات محدود میباشد.
حجتالاسلام حسینیعارف افزود: توجه و عنایت به راستگویی باید در همه امور و اعمال انسان حاکم باشد و بنا بر آیات و روایات رسیده، میبایست اخبار به خوبی تببین شود و هر نقل قولی به سهولت پذیرفته نگردد چراکه شاید آن خبر از اساس شایعه و افتراء باشد.
مدیر عامل خبرگزاری ابنا در پایان تصریح کرد: به کار گرفتن عقل و خرد در تببین بیشتر اخبار بسیار لازم و ضروری است، چراکه نتیجه عدم تدبّر در اخبار منتشر شده، مشکلات و مصائب فراوانی را رقم خواهد زد.
نظر شما